Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bojkottáljuk az izraeli termék
  2009-01-07 22:55:31, szerda
 
 

Morvai Krisztina: Bojkottáljuk az izraeli termékeket és viseljünk palesztin kendőt!
2009-01-07 20:58 barikád.hu Címlapra kerül Friss hírek Kiemelt Morvai Krisztina Küldje el ismerősének! Nyomatatóbarát változat

H.E.Ahmad Abdelrazek

Palesztin Nagykövet Úr részére


Tisztelt Nagykövet Úr!

Engedje meg, hogy - minden érző szívű, és igazságszerető magyar honfitársam nevében - kifejezzem mély megrendülésünket a palesztin népet ért súlyos, emberiség elleni bűncselekmények miatt. Kérem, közvetítse az érintetteknek a magyarok őszinte együttérzését és szolidaritását a Gázai-övezet lakóival, a meghaltak hozzátartozóival, a sérültekkel és minden szenvedő palesztin emberrel.

Kérem, ne vegye rossz néven, hogy néhány személyes gondolatot osztok meg Önnel.

Pár évvel ezelőtt egy baráti házaspár kisgyermeke rákbetegség következtében meghalt. A gyászoló édesanya valahogy így foglalta össze az érzéseit: ,,Amikor meghalt a gyerekem, úgy éreztem, hogy a világ és az élet egyszerűen nem mehet tovább úgy, mint addig. Biztos voltam benne, hogy a Nap sem fog felkelni másnap. Hihetetlen volt, hogy amikor kiléptem az utcára, az emberek ugyanúgy viselkedtek, mint normális körülmények között. Munkába mentek, bevásároltak, közlekedtek, beszélgettek, nevettek..."

Az a kislány, Zsuzsika, egy fatális, gyógyíthatatlan betegség következtében halt meg, miután sok-sok felnőtt, rokonok, orvosok, ápolók emberfeletti próbálkozásai hiábavalónak bizonyultak. A gyászoló palesztin édesanyák, és édesapák fájdalmát megsokszorozza, hogy nem gyógyíthatatlan betegség, még csak nem is egy véletlen gázolás vagy más rettenetes baleset okozta gyermekük halálát, hanem felnőtt emberek szándékos magatartása, kegyetlensége, embertelensége. S ha kivételesen éppen van áramuk, akkor azt is láthatják a televízióban, amint a magát civilizáltnak nevező világ vezetői széles mosollyal, puszival és öleléssel üdvözlik azokat - az izraeli kormány tagjait - akik a gyerekeik meggyilkolására fegyvert és utasítást adtak. Hogyan lehet ezt elviselni?

Miközben a palesztin nép minden bizonnyal úgy érzi, hogy teljesen magára maradt, higgyje el Nagykövet úr, rengetegen vagyunk itt Magyarországon és a világban, akik azt kérdezzük: hogyan kelhet fel a Nap, amikor szülők egy pillanat alatt veszítik el két-három gyereküket, gyermekek a szüleiket, a kistestvérüket? Hogyan kelhet fel a Nap, amikor felnőttek és gyerekek százai, mára már talán ezrei veszítik el a karjukat, a lábukat s válnak életre szólóan sérültekké, szándékos bűncselekmények következtében, néhány nap leforgása alatt?

Fontos, hogy mindenki, akinek gyermeke van, felidézze magában azokat a nehéz napokat, vagy órákat, amikor a gyereke valamilyen betegség, orvosi vagy fogorvosi kezelés, esetleg egy kisebb-nagyobb baleset következtében fájdalmat és szenvedést élt át - s mi szülők nem tudtunk rajta segíteni. Azt hiszem, a felnőtt ember életében ez a legkeservesebb érzés. Fontos, hogy minden magyar ember, s a világ minden szülője erre az érzésre gondolva átélje azoknak a palesztinoknak a helyzetét, akik tehetetlenül kénytelek végignézni a gyermekük embertelen szenvedését, a gyerek kezének, lábának elvesztését, haldoklását, szörnyű kínjait. Aki ezt az érzést képes és hajlandó végiggondolni, az erkölcsi kötelességének fogja érezni, hogy minden tőle telhetőt megtegyen a szenvedés megszűntetése érdekében.

A palesztin nép iránti szeretet és az együttérzés mellett így ott van bennünk a vágy, hogy tehessünk is valamit az igazság győzelméért. Nekünk magyaroknak mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a nemzetek közössége a legsúlyosabb szankciókat alkalmazza Izraellel szemben, ameddig le nem állítják a palesztin polgári lakosság elleni erőszakot, a nemzetközi jog durva megsértését. A kirívó súlyú bűncselekmények magyarázgatása, valamint az áldozatok felelőssé tétele helyett világosan ki kell mondani, hogy a nemzetközi jogba ütköző kirívó súlyú cselekményeket a világ nem tűri el! Izrael állammal szemben ugyanolyan kemény intézkedéseket kell foganatosítani, mint annak idején Dél- Afrikával szemben tette a nemzetek közössége. A legszigorúbb jogkorlátozásnak s a legszélesebb körű bojkottnak kell alávetni a nemzetközi jogot s az emberi méltóságot, az emberi jogokat sárba tipró államot. Demokrácia csak akkor és ott lesz, ahol az emberek természetes igazságvágya a kormányok döntéshozatalában, intézkedéseiben is érvényre jut. Nekünk magyaroknak, s a világ minden jóérzésű emberének oda kell hatnunk, hogy vége legyen a gyilkosság és a terror ,,normalizásának", s mondjuk ki végre, ahogy a híres Andersen mesében tette a felnőttek hazudozásaira rácsodálkozó kisgyerek: ,,A király meztelen!" (Lehet, hogy az agresszorokat bosszantja a gyermekek őszintesége és ösztönös igazságérzete - s ezt akarják megsemmisíteni gyilkos fegyvereikkel?)

Engedje meg, Nagykövet Úr, hogy honfitársaimhoz is szóljak. Ismételten kérem, hogy bojkottáljunk minden izraeli árut és szolgáltatást. Nyújtsunk anyagi segítséget palesztin testvéreinknek a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet útján, vagy más módon. Folytassunk felvilágosító munkát a gázai helyzetről itthon és külföldön, különös tekintettel a naiv amerikai kisemberekre, akiknek végre követelniük kell, hogy adócentjeikből államuk az egészségügyi ellátásukra, gyermekeik taníttatására s ne izraeli fegyverekre költsön. Szolidaritásunk jeléül hordjuk a palesztin kendőt!

Tisztelt Nagykövet Úr! Szeretnénk újra hinni, hogy holnap már a világ természetes rendje szerint felkel a Nap. S szeretnénk képesek és méltóak lenni arra, hogy gyerekeink szemébe nézzünk, akik teljes joggal kérdezhetik: Hogy hagyhatjátok ezt? Őszinte szeretettel és együttérzéssel gondolunk a palesztin népre.

Tisztelettel:

Dr. Morvai Krisztina jogász
az ENSZ CEDAW Bizottságának volt tagja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: jogkorlátozásnak, hozzátartozóival, megrendülésünket, bűncselekmények, honfitársaimhoz, meggyilkolására, gyógyíthatatlan, segélyszervezet, szolidaritásunk, intézkedéseiben, megsokszorozza, igazságszerető, cselekményeket, foganatosítani, testvéreinknek, megsemmisíteni, normalizásának, szolidaritását, intézkedéseket, embertelensége, adócentjeikből, magyarázgatása, palesztinoknak, kötelességének, legkeservesebb, magyarországon, kistestvérüket, nyomatatóbarát, együttérzéssel, hazudozásaira, bizottságának, végiggondolni, érintetteknek, következtében, felvilágosító, együttérzését, izraeli termékeket, palesztin népet, magyarok őszinte, meghaltak hozzátartozóival, baráti házaspár, gyászoló édesanya, élet egyszerűen, emberek ugyanúgy, gyászoló palesztin, véletlen gázolás, magát civilizáltnak, izraeli kormány, gyerekeik meggyilkolására, pillanat alatt, nehéz napokat, gyereke valamilyen, Morvai Krisztina, Kiemelt Morvai Krisztina Küldje, Ahmad Abdelrazek, Palesztin Nagykövet Úr, Tisztelt Nagykövet Úr, Dél- Afrikával, Nagykövet Úr, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, ENSZ CEDAW Bizottságának,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A Föld napja  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Beney Zsuzsa - Sirató  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  képre írva  Szent György nap  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ázzal aki csak szép  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  A fenyő nem szép fa, (...)  Ahogy emelkedik a rezgés...  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  Alakot vált...  A Föld napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Vannak arcok  Ébredj  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Próbálkozni kell ahhoz,  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Beney Zsuzsa  Esti kép  Beney Zsuzsa - Sirató  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Tehetségtelen gyerek nincs.  A Gömb  Muratáj  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Egyszerűen  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Emlék  Minden gyerek jó.  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A boldogság ült a világvégén  Viharban csak az a fa marad ál...  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Az elfogadásnak...  Nehezen engedem  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Ébredj  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Amit átélünk,  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
izraeli termékeket, palesztin népet, magyarok őszinte, meghaltak hozzátartozóival, baráti házaspár, gyászoló édesanya, élet egyszerűen, emberek ugyanúgy, gyászoló palesztin, véletlen gázolás, magát civilizáltnak, izraeli kormány, gyerekeik meggyilkolására, pillanat alatt, nehéz napokat, gyereke valamilyen, kisebb-nagyobb baleset, felnőtt ember, legkeservesebb érzés, világ minden, érzésre gondolva, gyermekük embertelen, gyerek kezének, érzést képes, erkölcsi kötelességének, szenvedés megszűntetése, együttérzés mellett, igazság győzelméért, nemzetek közössége, legsúlyosabb szankciókat, palesztin polgári, kirívó súlyú, áldozatok felelőssé, nemzetközi jogba, legszigorúbb jogkorlátozásnak, legszélesebb körű, nemzetközi jogot, emberi méltóságot, emberi jogokat, emberek természetes, kormányok döntéshozatalában, terror &#8222, híres Andersen, felnőttek hazudozásaira, király meztelen, agresszorokat bosszantja, gyermekek őszintesége, gázai helyzetről, naiv amerikai, egészségügyi ellátásukra, palesztin kendőt, világ természetes, palesztin népre, jogkorlátozásnak, hozzátartozóival, megrendülésünket, bűncselekmények, honfitársaimhoz, meggyilkolására, gyógyíthatatlan, segélyszervezet, szolidaritásunk, intézkedéseiben, megsokszorozza, igazságszerető, cselekményeket, foganatosítani, testvéreinknek, megsemmisíteni, normalizásának, szolidaritását, intézkedéseket, embertelensége, adócentjeikből, magyarázgatása, palesztinoknak, kötelességének, legkeservesebb, magyarországon, kistestvérüket, nyomatatóbarát, együttérzéssel, hazudozásaira, bizottságának, végiggondolni, érintetteknek, következtében, felvilágosító, együttérzését, kegyetlensége, taníttatására, próbálkozásai, szolgáltatást, fegyvereikkel, bojkottáljunk, agresszorokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.